Konfirmander

Konfirmationen er en festlig afslutning på kirkens undervisning i kristendom

Ved dåben tog Gud imod dig som barn - ved konfirmationen kan du få Guds bekræftelse på, at han stadig mener det. Desuden bekræfter du, at du er en del af kirkens fællesskab. 

I Ishøj bliver man konfirmeret i 8. klasse. Man bliver som regel konfirmeret i det sogn, hvor man bor. Elever på Ådalens
Privatskole er velkomne til at blive konfirmeret i Ishøj.  Går du på efterskole, er du også velkommen som konfirmand i Ishøj - der kan arrangeres fjernundervisning, eller du kan blive undervist på efterskolen.

For at blive konfirmeret skal du være døbt. Er du ikke døbt skal du døbes inden din konfirmation. Er du døbt i et andet kirkesamfund, bliver du medlem af Folkekirken ved din konfirmation.

Du kan finde konfirmationsdatoerne og tilmelde dig her

Hvad laver man til konfirmandundervisning?

Undervisningen foregår tirsdage eftermiddag fra september frem til konfirmationerne. Hver uge mødes konfirmanderne i kirken, og har undervisning med en præst. I Vejleå Kirke er der nogen gange fællesundervisning for alle skoler.
Der plejer også at være juice og kanelgifler.
I undervisningen skal vi lave traditionelle ting, som at synge salmer, øve trosbekendelsen og fadervor. Vi taler om Bibelen og om kristendommen, og diskuterer etiske spørgsmål og aktuelle emner.
Du kan også opleve lidt anderledes ting, som: At ligge på kirkebænken og meditere - at lave dramaøvelser - at tegne og være kreativ - at synge gospel - at gå på pilgrimsvandring og meget andet. Det afhænger af den præst, som underviser.

Som konfirmand skal du gå i kirke ca. 10 gange - det er præsten, der bestemmer. Du får et klippekort, der skal udfyldes. Du kan både gå i kirke om søndagen og til andre gudstjenester, fx spaghettigudstjenester eller Ro til Tro.
 

Du/I er altid velkommen til at kontakte præsterne for spørgsmål på mail eller telefon:

Ishøj Skole: sognepræst Ane Bækgaard, anop@km.dk, 2266 1886
Gildbroskolen: Strandgårdsskolen, Vejlebroskolen: sognepræst Sophie Nielsen, msmn@km.dk, 2484 0406
Vibeholmskolen: sognepræst Christian Barrit Petersen, cvp@km.dk, 4399 1628
Ådalens Privatskole: sognepræst Asta Gyldenkærne, agy@km.dk, 2170 7596
Specialhold: Michael Rønne Rasmussen, mrr@km.dk, 2960 3288